Over ons

Mensen zonder baan zo snel mogelijk (weer) aan de slag krijgen en een uitkering verzorgen voor wie buiten zijn schuld zijn baan verliest. Wie werkloos is, meldt zich voor arbeidsbemiddeling en het aanvragen van een WW-uitkering bij het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI). De Werkloosheidswet (WW) is een werknemersverzekering die beschermt tegen de financiƫle gevolgen van het verlies van werk.

Het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) voert onder meer deze regeling uit. IWI hield toezicht op de uitvoering van de regelingen op dit gebied. Deze taken zijn nu overgegaan in de SZW.

Op deze site willen we nu bezoekers enthousiasmeren om weer aan het werk te gaan. Dit doen we door ze ondersteuning te geven bij alle belangrijke stappen in het proces om weer actief te worden op de arbeidsmarkt. Deze ondersteuning uit zich in de vorm van adviezen. Zo behandelen we het vinden van een passende baan, het schrijven van een goede sollicitatiebrief, en het daadwerkelijke solliciteren op deze baan.

Met deze artikelen willen we mensen die in de WW zitten een duwtje in de rug geven om weer met goede moed aan het werk te gaan.